TJ Historia

Video udhëzuese:

Trail Jack Stand YouTube instructional video

Manual (PDF)

Historia
Shiritat e shtigjeve kanë qenë një mjet i vjetër në botën e kalërimit të aventurës. Sidoqoftë, Standja UltraLight Enduro Trail Jack e Rolling Mavericks e çon konceptin në një nivel krejtësisht të ri, duke përfaqësuar vizionin tim për një prizë gjurmësh 2.0. Si një kalorës i etur që është mbështetur në një version shtëpiak për vite me rradhë, unë kurrë nuk i nis një aventurë shteg pa të.

Ky mjet i thjeshtë por i domosdoshëm urgjence është një ndryshim i lojës kur hasni një gomë të këputur në shteg. Ai eliminon nevojën për të kërkuar gurë ose shkopinj për të ngritur biçikletën tuaj dhe bëhet një shoqërues i domosdoshëm kur ecni në një terren pa pemë ose gurë.

Përdorni
Përdorimi i prizave të shtigjeve është një fllad. Për të hequr rrotën e pasme nga toka, filloni duke siguruar frenën e përparme me një rrip Velcro të mbështjellë rreth levës së frenave dhe mbytjes. Për ngritjen e rrotave të përparme, vendosni marshin e parë për të parandaluar rrotullimin e rrotës së pasme. Rregulloni tubat në lartësinë e dëshiruar për të ngritur një rrotë dhe për t'i siguruar ato me një kapëse pranverore.

Për të ngritur njërën prej rrotave, thjesht shtyjeni biçikletën me njërën dorë, duke e mbështetur më tej në bazën anësore në anën e kundërt. Ky veprim heq njërën rrotë nga toka, duke ju lejuar të vendosni folenë e gjurmës nën krahun ose pllakën bash, në varësi të asaj se cila rrotë duhet të ngrihet.

E mira, e keqja dhe e shëmtuara
Fluturat e shtigjeve janë mjete të pamohueshme të vlefshme, dhe unë e mbaj gjithmonë një të tillë kur shkoj në udhëtime në kamping me motor. Megjithatë, unë kam pasur dy probleme të vogla me foletë tradicionale të shtigjeve. Së pari, pesha e tyre. Shumica e stendave të shtigjeve peshojnë diku nga 250 deri në 450 gram dhe kur jeni duke hipur në Enduro ose duke nisur aventura të gjata me biçikletën tuaj plotësisht të ngarkuar, çdo gram ka rëndësi.

Së dyti, mbështetja e këmbës ose Y e foleve të shtigjeve ka tendencë të jetë e madhe. Kur ngjiten përgjithmonë në fole, ato shpesh bëhen shumë të gjata, të trasha dhe të gjera, duke e bërë të vështirë vendosjen e tyre në rrotullat standarde të veglave.

Standja UltraLight Enduro Trail Jack i Rolling Mavericks i trajton këto çështje duke ofruar një dizajn ultra të lehtë dhe kompakt. I gjithë kompleti, duke përfshirë kapësen e pranverës dhe bllokimin e rripit Velcro të frenave të përparme, peshon vetëm 140 gram. Për më tepër, ai mund të çmontohet lehtësisht për paketim të sheshtë pa mundim në rrotullën tuaj të veglave.

Duke përdorur unazat o, Trail Jack mund të montohet ose çmontohet shpejt. Kur montohen, këto unaza ofrojnë sasinë e përsosur të fërkimit për të mbajtur pjesët e ndryshme së bashku në mënyrë të sigurt. Kur çmontohet, këmba është vetëm 6 mm e lartë dhe mund të paketohet plotësisht e sheshtë.

Tubi i jashtëm, në 18 mm, është pjesa më e trashë. Mbështetja UltraLight Enduro Trail Jack i Rolling Mavericks përshtatet mirë pranë levave të gomave të mia Motion Pro T6 brenda rrotullës së veglës sime, duke zënë hapësirë ​​minimale pa shtuar peshë të konsiderueshme.Trail Jack Stand lifting BMW R80 flat tyre

Është e gjitha në detaje!
Kur bëhet fjalë për pikat më të holla, Standja UltraLight Enduro Trail Jack me të vërtetë shkëlqen! Zakonisht, rripi Velcro i përdorur për bllokimin e frenave të përparme kur ngrihet rrota e pasme është i gjerë dhe i trashë, duke rezultuar në një përvojë të madhe paketimi. Për më tepër, ai shpesh përmban Velcro të njëanshme, duke e bërë atë një detyrë të vështirë për t'u instaluar. Megjithatë, me Standën UltraLight Enduro Trail Jack, ne kemi marrë një qasje të ndryshme. Ai përdor një rrip të hollë dhe të ngushtë, 12 mm me Velcro të dyanshme, duke eliminuar nevojën për gërvishtje dhe duke siguruar një bllokim frenash pa probleme.

Të jeni të sigurt, mbështetja UltraLight Enduro Trail Jack përfshin gjithçka që ju nevojitet për të përdorur plotësisht këtë mjet, duke përfshirë një kapëse suste prej çeliku inox dhe unaza rezervë o.

Përdorime të tjera
Është interesante se kohët e fundit zbulova një përdorim shtesë emergjence për stendën e shtigjeve ndërsa paketoja biçikletën time dhe aksidentalisht u rrëzova mbi tendën time. Me fat, një nga shtyllat e tendës u thye dhe për habinë time, tubi më i hollë i stendës së shtegut doli të ishte rregullimi i përkohshëm i përsosur. Unë jam gjithmonë i etur të dëgjoj për aplikacione të tjera krijuese për stendat e shtigjeve.

Do të donim të dëgjonim se si ky mjet, ose ndonjë mjet tjetër, ju shpëtoi ditën. Mos ngurroni të ndani historinë tuaj me ne në info@rollingmavericks.com.

Tingëllon intriguese, apo jo? Megjithatë, nëse ende nuk jeni të bindur, nëse mbeten dyshime për aftësinë e saj për ta mbajtur të sigurt biçikletën tuaj nga toka, jini të sigurt se nuk jeni vetëm që pyesni veten.

Është një pyetje që më bëjnë shpesh. Por në vend që thjesht t'ju them se mundet, unë besoj t'ju tregoj provat. Në fund të fundit, të shohësh është të besosh :-)Video about Rolling Mavericks Ultralight Trail Jack Stand weight capacity